Gereedschap en PBM

WiFi-oscilloscopen

De nieuwe range WiFiScope-oscilloscopen van TiePie engineering kunnen via een ethernet-verbinding (LAN, WiFi of WAN) worden gebruikt maar ook nog met USB 2.0 / 3.0 verbinding. De ingebouwde batterij geeft de WiFi-oscilloscoop de mogelijkheid metingen geheel draadloos uit te voeren.

Metingen kunnen zo geheel galvanisch gescheiden – en dit over grote afstanden – worden uitgevoerd. Deze draadloze, PC-gebaseerde hogesnelheid data-acquisitie geeft de gebruiker meer mogelijkheden voor meettoepassingen. Met een WAN-verbinding zijn metingen overal in de wereld uit te voeren. De Multi Channel oscilloscoop-software geeft een overzicht van de beschikbare USB-instrumenten en netwerkinstrumenten. Eenvoudig het instrument aanvinken en het meten kan beginnen.

De WiFi-oscilloscoop heeft de volgende voordelen:

  • geheel draadloze metingen via WiFi worden (galvanisch gescheiden) uitgevoerd door de ingebouwde batterij;
  • mobile metingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld op transportsystemen en beweegbare installaties;
  • LAN en WAN data-acquisitie is beschikbaar voor metingen over grote afstand;
  • continu real-time hogesnelheid data-acquisitie over zowel WiFi als LAN/WAN zijn beschikbaar;
  • USB-metingen voor standalone toepassingen en hogesnelheid data-acquisitie tot 200 MSa/s.

 

De WiFi-oscilloscope is zo transparant dat het lijkt dat het ethernet-verbonden instrument direct op de PC is aangesloten. Alle software- en hardware-functies van de oscilloscoop, spectrum analyzer, datalogger en spanningsmeter blijven beschikbaar via het netwerk. Specifieke kennis over netwerken is niet nodig.

Met de WiFi-oscilloscoop-serie kunnen nu betrouwbare WiFi- en LAN/WAN-meetoplossingen worden verkregen zonder dat de meetkwaliteit in gevaar komt. Door de WiFi-verbindingen kunnen nu op afstand eenvoudig elektrische, fysieke, mechanische en akoestische signalen worden gemeten. Hogesnelheid real-time continu data-acquisitiesnelheden van 5 MSamples / seconde zijn haalbaar met een resolutie van 8 tot 16 bit en via LAN/WAN verbindingen zijn hogesnelheid real-time continu data-acquisitiesnelheden van 20 MSamples / seconde haalbaar met een resolutie van 8 – 16 bit.

Gecombineerd met de Multi Channel oscilloscoop-software, veranderen de WiFiScope WS6 en WiFiScope WS5 je PC in een Hoge Resolutie Oscilloscoop; Precisie Spectrum analyzer; High Performance Multimeter; Zeer snelle Datalogger en Uitgebreide Protocol-analyzer.

Voor het schrijven van eigen PC-gebaseerde data-acquisitiesoftware is een volledige Software Development Kit (SDK) beschikbaar, evenals voorbeelden in C, C++, C#, Python, Matlab, Node.js en Visual Basic.NET. Eigen geschreven data data-acquisitiesoftware voor de Handyscope HS5 en Handyscope HS6 DIFF kan direct worden gebruikt voor de WiFiScope WS5 en WiFiScope WS6. Het ontwikkelen van de software voor een USB data-acquisitiesyteem of een draadloze hoge-snelheid WiFi data-acquisitiesysteem maakt geen verschil en de ontwikkelde software is transparant te gebruiken.

Meer artikelen van TiePie engineering :

WiFi-oscilloscopen


De nieuwe range WiFiScope-oscilloscopen van TiePie engineering kunnen via een ethernet-verbinding (LAN, WiFi of WAN) worden gebruikt maar ook nog met USB 2.0 / 3.0 verbinding. De ingebouwde batterij geeft de WiFi-oscilloscoop de mogelijkheid metingen geheel draadloos uit te voeren.


Nieuw kantoor volledig uitgerust met eigen lichtoplossingen →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: