Verlichting / LED

Verlichting sturen met eNet

Het eNet draadloze systeem staat voor een slimme samenwerking en controle via gebouwentechniek, zonder dat daarbij muren moeten worden gesloopt of extra kabels moeten worden getrokken.

Dit maakt het systeem eenvoudiger te installeren als een retrofit oplossing en geschikt voor modernisatie en renovatie. eNet biedt een duurzame en betrouwbare oplossing om diverse sturingen draadloos te regelen. Denk hierbij aan verlichting in- of uitschakelen of dimmen, jaloezieën en rolluiken openen of sluiten, handmatig of afhankelijk van het zonlicht. Dit alles kan draadloos vanuit huis maar ook op afstand worden bediend.

Momenteel bestaat de samenwerking uit de bedrijven Bachmann, Brumberg, Gira, JUNG, STEINEL en tado°. Het eNet systeem is continu in ontwikkeling en daarom zullen in de toekomst ook meer fabrikanten worden toegelaten tot de eNet-alliantie. Nieuwe partnermerken voegen immers nieuwe toepassingen toe. Hierdoor ontwikkelt eNet SMART HOME zich steeds meer en blijft het in de toekomst ook up-to-date.

Het Duitse verlichtingsmerk STEINEL heeft op dit moment twee buitenlampen en een sensor voor buiten opgenomen in het eNet-programma. Deze lampen kunnen ‘stand-alone’ worden gekoppeld aan zes andere verbruikers zonder dat er een eNet server hoeft te worden gemonteerd. Met de draadloze eNet handzender kunnen commando’s naar de andere eNet componenten worden verstuurd waardoor het gebruik eenvoudig is. Indien er meerdere componenten van eNet moeten worden gekoppeld of als men via de App de verbruikers wil schakelen of instellingen wil aanpassen dan is wel een eNet-server nodig.

Meer artikelen van Van Spijk Agenturen :

Sensor-LED-buitenspot


De XLED ONE-serie van Steinel omvat LED-buitenspots die ontwikkeld zijn voor verlichting rondom het huis. Bij een verbruik van 23,5 W levert het aluminium paneel een lichtopbrengst van 2550 lm met een kleurtemperatuur van 3.000 K.

Verlichting sturen met eNet


Het eNet draadloze systeem staat voor een slimme samenwerking en controle via gebouwentechniek, zonder dat daarbij muren moeten worden gesloopt of extra kabels moeten worden getrokken.

Plafondlamp voor buiten die nauwkeurig beweging registreert


Dankzij de vier geïntegreerde, nauwkeurig in te stellen infrarood sensoren is de nieuwe plafondlamp voor buiten van Steinel in staat, om nauwkeurig beweging te kunnen registreren.


En de Archiproducts Design Award is voor… →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant:

ent.nl/manager