Gereedschap en PBM

Nieuwe versie voor engineeringstool

Het Eplan Platform in de nieuwe versie 2.8 wordt gekenmerkt door een nieuwe grafische gebruikersinterface, meer ergonomie en verbeterde macrotechnieken.

Gebruikers worden meteen na het opstarten verwelkomd door een nieuw – direct in de software-oplossing geïntegreerd – portaal. Dit biedt uitgebreide informatie en tips en tricks om het dagelijkse werk verder te vergemakkelijken, maar ook nieuws en innovaties omtrent het productenprogramma van Eplan, tutorials, details over trainingsmogelijkheden en nog veel meer.

Gebruikers kunnen nu via een nieuw menupunt configuratieprojecten overdragen – bijvoorbeeld de gegevens voor een PLC-box – naar de overeenkomstige buspoorten, waarmee het tijdrovende handmatig invoeren van gegevens voor elke afzonderlijke poort komt te vervallen. Als er al buspoortgegevens zijn ingevoerd, worden die hierbij geüpdatet. Als een afzonderlijke buspoort aan een ander configuratieproject is toegewezen, kan deze waarde handmatig worden gewijzigd, wat meer flexibiliteit oplevert bij de engineering.

Eplan Electric P8-gebruikers konden tot nu toe alleen busdata invoeren voor enkele netwerk/bus-kabelaansluitingen. In de nieuwe versie staat de gebruikers in het dialoogvenster voor eigenschappen de ‘Busdata’-tab voor alle weergavetypes ter beschikking. Hierdoor kunnen busdata aan het schema worden toegevoegd en weergegeven zonder een enkele weergave te specificeren. Busdata worden ook niet meer verwijderd bij wijziging van het weergavetype. Hierdoor ontstaat meer vrijheid in een project.

Meer artikelen van EPLAN Software & Services B.V. :

Schema’s genereren in de cloud


Tijdens SPS 2019 lanceerde EPLAN de nieuwe cloud-software eBuild voor het genereren van elektrische stroomschema’s. EPLAN eBuild richt zich op gebruikers van het EPLAN platform 2.8 die een volgende stap willen zetten naar een omgeving in de cloud. Met EPLAN eBuild krijgen gebruikers een eenvoudige, maar krachtige tool die het mogelijk maakt om de initiële projectplanning in de cloudomgeving uit te

Het optimaliseren van de bouw van schakelkasten


Hoe kan de schakelkastbouw de value chain optimaliseren? Op welk niveau staan bedrijven vandaag op het vlak van de vandaag beschikbare digitale en geautomatiseerde werkwijzen? Eplan licht graag de nieuwe ‘Panel Building Automation Matrix’ (PAM) toe. Deze is gebaseerd op een marktonderzoek onder 150 bedrijven, inclusief gedefinieerde casestudies.

Virtuele beurs


Het centrale thema van de Virtual Fair op 21 mei is digitalisering. Het zestien uur durende evenement van Eplan en zusteronderneming Rittal biedt online een veelzijdig dagprogramma met presentaties, live-demonstraties en management-discussies, allemaal met één doel: de directe uitwisseling van kennis in meer dan zeventig landen. Tijdens deze Virtual Fair is ook een Nederlandse virtuele stand aanwe

Nieuwe versie voor engineeringstool


Het Eplan Platform in de nieuwe versie 2.8 wordt gekenmerkt door een nieuwe grafische gebruikersinterface, meer ergonomie en verbeterde macrotechnieken.


Verder onder een nieuwe naam →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: