Gereedschap en PBM

Contactloze stroomtangen

De true rms-meettangen Fluke 377 en 378 maken gebruik van FieldSense-technologie. Dit betekent dat er geen direct contact met de stroomvoerende geleiders nodig is en de instrumenten veiliger zijn in gebruik.

Na het aarden van het instrument en het klemmen van de bek om de leiding, toont het instrument tegelijkertijd de spanning en de stroomsterkte. Bij het bereiken van een stabiele meting kleurt de display groen wat vooral in lawaaiige omgevingen een voordeel is. De standaard uitvoering heeft een bereik tot 1.000 A. Bij gebruik van de iFlex-meetbek – die toegang geeft tot hoogspanningsgeleiders op moeilijk bereikbare plaatsen – loopt dit op tot 2.500 A wisselstroom. Beide uitvoeringen zijn ook beschikbaar als FC-versie (Fluke Connect) met Bluetooth-connectiviteit. In combinatie met de software zijn hiermee gegevens op afstand te registreren, te beoordelen en te bewaken. De FC-versies berekenen ook automatisch de fasehoek en sturen de meetwaarde naar de mobiele telefoon of slaan de informatie op in de cloud met Fluke Connect. De stroomtang 378 FC heeft tot slot een speciale PQ-detector (Power Quality) die problemen met stroom, spanning en arbeidsfactor detecteert.

Conrad Electronic Benelux

www.conrad.nl

tel. 088 428 54 43

Meer artikelen van Conrad Electronic Benelux BV :

Contactloze stroomtangen


De true rms-meettangen Fluke 377 en 378 maken gebruik van FieldSense-technologie. Dit betekent dat er geen direct contact met de stroomvoerende geleiders nodig is en de instrumenten veiliger zijn in gebruik.

Volcraft tafelmultimeters


De digitale multimeters VC-7055BT, VC-7060BT en VC-7200BT van Voltcraft zijn uitgevoerd met een grafische 4-inch display en bieden een meetresolutie van maximaal 5½ cijfer (200.000 counts).

Uitbreiding van B2B-productassortiment


In het afgelopen kwartaal heeft omnichannel distributeur Conrad een groot aantal nieuwe en innovatieve producten aan haar portfolio toegevoegd. Op basis van deze trend staan er voor de rest van 2019 maandelijks aankondigingen van meer nieuwe highlights en diensten gepland.

Het kiezen van digitale multimeters


De digitale multimeter behoort met de oscilloscoop tot de belangrijkste meet- en diagnose-instrumenten in de elektronica en elektrotechniek. Het instrument heeft een vaste plaats in de gereedschapskist van engineers, technici, elektrotechnisch installateurs, medewerkers van onderhouds-, reparatie- en revisieafdelingen (MRO) en IoT-ontwikkelaars. Een digitale multimeter biedt gebruikers de waarden


Koop een Fluke, ontvang een gratis Fluke →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: